Арест за двама близнаци заради убийството на Митко от Цалапица

31 юли 2023, 17:38
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Двама близнаци са арестувани заради убийството на 24-годишният Димитър Малинов от Цалапица. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив. От там са започнали ново досъдебно производство за тежкото криминално деяние.

30-годишният Рангел Бизюрев е сочен за извършител на убийството. За него е издадена Европейска заповед за арест и се издирва. По данни на държавното обвинение 19-годишните Валентин и Борислав Динкови са укрили трупа на жертвата. Те са арестувани за 24 часа, а след това прокурор ще постанови те да лежат в ареста до три денонощия.

Двамата не са имали предварителна уговорка с Рангел, но му помогнали да се укрие.

Младите мъже са транспортирали трупа на Митко и са го заровили, а след това прибрали соченият за убиец в дома му и направили опит да се укрият, но не успели.

Районният прокурор Атанас Илиев беше категоричен, че братята не са били съучастници в убийството. По думите му тях ги грози до 5 години затвор.  Към момента няма отговор на въпроса с чий автомобил убиецът е избягал. Към момента все още се провеждат дейности по разследването. Предстои и допълнително да се даде информация.

Разследването срещу убиеца на Димитър се води от Окръжната прокуратура, а срещу Валентин и Борислав Динкови  от Районната.

Днес с близките на жертвата се срещна окръжният прокурор Ваня Христева. Тя заяви категорично, че текат активни действия по разследването, за да може в спешен порядък да се изясни какв точно се е случило и какви са мотивите за престъплението.

Трупът на 24-годишният Димитър беше намерен в четвъртък. Било е затрупано със строителни отпадъци и е намерено на километър от Цалапица. Заради тежкото престъпление в селото от два дни текат протести, а хората искат и братята близнаци да бъдат обвинени, и тримата да получат справедливи присъди.

Седмица преди това Димитър е изчезнал и от тогава никой не знаеше нищо за него. За изчезването сигнализира майка му.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари