Оставиха зад решетките мъжа, нарязал момиче с макетно ножче в Стара Загора

31 юли 2023, 17:17
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

26-годишният Георги Николаев Георгиев остава зад решетките. Това  е решението на Районния съд в Стара Загора. Мъжът беше задържан на два пъти – веднъж след нападението над 18-годишното момиче с макетен нож, и вчера – за това че е отправил заплахи за убийство спрямо младата жена.

Съдът е взел предвид, че Георгиев е осъждан и за други престъпления. Един от адвокатите – Петко Кънев обяви, че защитата обаче ще обжалва решението на магистратите.

Докладчик по делото е съдия Тодор Ненов. Той отказа да сподели пред медиите какви са мотивите за решението. В залата по време на заседанието не бяха допуснати журналисти. Те не чуха от първо лице даже и решението.

Мъжът беше задържан първоначално точно преди месец – дни след зверското нападение. Тогава Районният съд отново остави зад решетките, но състав на Окръжният с председател Татяна Гьонева го освободи. Според нея първоначалната медицинската експертиза показала, че на момичето е нанесена лека повреда. По думите й, за да е налице средна телесна щета е необходимо да е имало опасност за живота на пострадалата. Категорична е, че е спазила закона.
Гьонева каза, че подкрепя протестите в подкрепа на 18-годишното момиче, но в работата си служи с доказателства и едно от тях била експертизата от съдебен медик, която не показала средна телесна повреда и нямало основание мъжът да бъде задържан. Така на 5 юли Георги Георгиев отново се върнал вкъщи.
В неделя е арестуван след свидетелски показания на нападнатото момиче. Прокуратурата обяви, че той я заплашил с убийство два дни преди зверския акт на насилие, при което тя е получила множество наранявания по цялото тяло и главата. Наложило се лекарите да й направят 400 шева. За капак насилникът й счупил носа и подстригал косата й.
Мъжът твърди, че не е виновен за деянието, обобщават защитниците му.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари