Бдение в памет на журналиста Милен Цветков се състоя в София

19 апр. 2023, 16:02
,
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

На днешния ден се навършват три години от кончината на полулярния и обичан български журналист Милен Цветков. В негова памет беше организирано бдение на мястото, на което той изгуби живота си.

Цветков загина, след като беше блъснат на червен светофар на оживено кръстовище от дрогирания Кристиан Николов. На 19.04.20 г. Николов се качва в лекия си автомобил след употреба на солидно количество наркотични вещества. След трагичния инцидент започнаха делата срещу виновника. Припомняме, че по-рано днес ВКС взе решение да отложи поредното заседание по този случай. Причината за това е, че адвокатът на Николов е завел призовка, в която се съобщава, че обвиняемият се е разболял от коронавирус и в момента е под карантина, наложена от здравното министерство.

По време на днешното заседание съдът трябваше да бъде потвърдена или променена настоящата присъда на Кристиан Николов, която включва девет години „лишаване от свобода“ и десет години лишаване от правото за управление на МПС. Мъжът настоява да използва правото си по закон и да се защити пред властите.

Властите не успяха да открият категорични доказателства, че обвиняемият е извършил деянието умишлено, шофирайки дрогиран. От своя страна Николов потвърди за пореден път в съда, че не е употребявал никакви наркотични вещества в деня на катастрофата. Следващото заседание е насрочено за месец юни.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари