Румен Радев започна консултациите за сформиране на правителство с ГЕРБ-СДС

20 апр. 2023, 15:32
,
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Държавният глава Румен Радев стартира консултациите за сформиране на правителство с партиите, като първата политическа сила беше ГЕРБ-СДС. Президентът започна разговора с важни и актуални теми и въпроси, касаещи бъдещето на България. В това число влиза държавният бюджет и по какъв начин ще бъде излъчен редовен кабинет.

Радев заяви, че българите са дали гласа си за ГЕРБ на 2 април, тъй като най-вероятно имат сходни виждания и ценят дългогодишния опит на депутатите, част от тази партия и добави, че отговорностите пред народните представители са много сериозни и зависят изцяло от времето.

Бойко Борисов взе отношение по време на разговора и бе категоричен, че българският народ е наясно, че не може да има кабинет без партия ГЕРБ. Той добави, че по всички актуални теми има отговори, визирайки Шенген и еврозоната. Борисов изрази колебание по въпроса дали останалите депутати ще се съгласят с тези виждания. „Някога най-голямата добродетел на една партия беше да постави държавата пред партийното”, споделя Борисов.

Десислава Атанасова заяви, че след като вече Народното събрание има своя председател, тогава парламентът ще започне да изпълнява функциите си и тогава ще бъде даден старта на истинската работа. Следващата седмица ще бъде сформиран комисионният състав. Крайният срок за начало на 49-ото НС е поставен за след 1.05.23 година.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари