Боен пистолет и банкова карта на една от жертвите открити у убиеца от Лозен

6 авг. 2023, 10:36
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Боен пистолет с един патрон, патрон в цевта, кутия с патрони и банкова карта на убитото момче са открити по време на обиск в Бургас спрямо 34-годишния Чавдар Бояджиев, задържан за тежкото криминално престъпление в софийското село Лозен. Това съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

На него стана ясно, че момичето на видима възраст около 20 години е извършено в късните часове на 4 август, петък. Четири часа по-късно е убит и 27-годишният Иво. При последвал оглед на улица в столичния квартал „Дружба“ са открити вещи на загиналото момче. А в съседния „Младост“ е намерен телефонът на убиото момиче.

По обувките на задържания Бояджиев са намерени следи от кръв. Експертизи ще докажат дали тя е човешка и дали е на някоя от жертвите. Ще се проверява и дали по откритите вещи в дома му има следи от 27-годишния Иво и ученичката.

От МВР поясниха, че убийството е станало по особено жесток начин. От там поясниха, че обвиняемият е извършил престъпление в Несебър преди четири години. Заедно с още двама души е пребил български гражданин. По-късно съдът му е наложил глоба от 1000 лева.

Миналата година той сам е признал, че по непредпазливост убил предишната му приятелка, която била на 22 години, след което е освободен с мярка подписка. Главният секретар на МВР Живко Коцев обясни, че са налице сериозни пропуски в работата на Осмо РПУ в столицата по разследването и затова е поискано освобождаването на ръководството на полицейското управление.

Ще бъде направена балистична експертиза, която ще покаже чия собственост е оръжието. За сега се твърди, че то е на бащата на настоящата приятелка на Бояджиев. Установено е, че той е бил служител на МВР. Постъпил е на работа през 1991 година, а през 1998 година е напуснал по собствено желание.

Разследващите установили, че задържаният дължи 10 000 лева на убития млад мъж. Поискал му още 15 000, за да може да избяга в Германия и от там да се включи във военните действия в Украйна.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари