Борислав Сарафов: Главният прокурор е бил мишена за убиване

1 май 2023, 16:20
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Главният прокурор е бил мишена за убиване. Това обяви на брифинг от мястото на инцидента с кортежа на Иван Гешев директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

По думите му взривът е бил насочен към пътя и е избухнал точно в момента, в който автомобилът на обвинител номер 1 е минал покрай поставеното на бордюра на пътя устройство.

Сарафов посочи, че е цяло чудо, че няма ранени при произшествието. Заместник-главният прокурор е категоричен, че бомбата е много професионално направена – с голямо количество тротилов еквивалент. По първоначална информация става дума за над 3 килограма. В нея е имало и осколки, които буквално прерязали дънер на дърво. Открити са сачми с големина на човешки нокът в растенията в района на инцидента.

По данни на очевидци огненият стълб след взрива е достигнал 4-5 метра. Води се наказателно производство за тероризъм. Ще се вземе пръст от кратера, както и проби от осколките. Борислав Сарафов увери, че до няколко часа ще бъде ясно какъв е видът на взривното вещество и колко точно е тротиловия еквивалент.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари