Иван Демерджиев: Имаме заподозрени, но не мога да изпадам в подробности

2 май 2023, 14:17
,
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че към момента има много насоки по случая с покушението срещу главния прокурор Иван Гешев и разследването тече с пълна сила. Информацията беше съобщена след заседание в сградата на МС.

По думите му е повече от ясно, че нивото на защита на служебните автомобили на НСО трябва да бъде увеличено, тъй като в случая бронираните стъкла са предпазили прокурора и неговото семейство и добави, че благодарение на тази защита бомбата не е успяла да взриви автомобила.

Демерджиев смята, че НСО се нуждае от по-модерни автомобили, които да осигурят безопасността на охраняваните лица и на служителите. Той споделя, че ще бъде сформирана група със заповед на министър-председателя, чрез която да бъдат обединени всички доказателства и цялата информация, които да помогнат до разкриване на извършителя и по този начин да бъдат сведени до минимум подобни случаи.

Вътрешният министър заяви, че има заподозрени лица, но в момента няма право да издава подробности, тъй като разследването продължава. Всички органи в МВР работят усилено, за да бъдат открити виновниците за деянието.

„Този атентат се смята за заплаха на държавно ниво, но това няма нищо общо с бездействието на правителството“, добавя Демерджиев, като за пореден път подчерта, че е много важно да се осъзнае, че службата трябва да получи най-новата техника.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари