Четири станаха жертвите на потопа край Царево

6 сеп. 2023, 19:21
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Четири са вече жертвите на потопа по Южното Черноморие. Става дума за две жени и двама мъже, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас комисар Емил Павлов.

Той обясни, че вчера около 10.30 часа лек автомобил с две жени и един мъж е завлечен в морето,  докато преминава през моста за квартал „Василико“. След тях стихията завлякла и мъж, който също е опитал да премине през него.

По-рано беше изяснена самоличността на една от жертвите – става дума за шефката на Районния съд в Царево Мария Москова. Информацията беше потвърдена от МВР – Бургас, кмета на Царево Георги Лапчев и от министъра на правосъдието Атанас Славов.

Министърът изказа своите съболезнования на близките на съдия Москова, както и на близките на другите жертви. По думите му трагедията в Царево за пореден път показва колко е кратък човешкия живот и колко безпомощни са хората пред силата на природата.

Другата жертва е 61-годишен мъж от Смолян, който е живял в Несебър и е извършвал строително-монтажни дейностит на къщата на Мария Москова. По-късно морето изхвърли на брега и около 50-годишен мъж.

Четвъртото тяло е извадено от катер на „Гранична полиция“. То е на дъщерята на съдия Мария Москова, която беше издирвана през целия ден, потвърдиха официално от ОД на МВР  – Бургас.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари