Нов протест в София след смъртта на 15-годишно момче на пешеходна пътека

6 сеп. 2023, 22:48
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Жители на София на нов протест пред сградата на МВР. Те почетоха паметта на 15-годишния Филип, който загина, след като беше прегазен от пиян шофьор на кръстовището между улиците „Ген. Гурко“ и „Шишман“.

Недоволните се събраха на мястото, където живота си загуби 15-годишното момче. То се намира на метри от сградата на вътрешното ведомство. Заради акцията на недоволство движението на автомобили по улица „Гурко“.

Въпросното кръстовище е изключително оживено, тъй като през него преминават много ученици по време на учебната година. Има много училища в района, а освен учениците през него преминават и много други хора.

И този път участниците в протеста организираха бдение. Братовчедка на почерненото семейство разказа, че хората са всеки ден на това място и ще продължават да са там.

Протестиращите обявиха, че в неделя се организира нациоанален протест в Триъгълника на властта, в която ще участват близки на други загинали в катастрофи млаежи и всички засегнати, както и хора с ясна гражданска позиция. От там недоволните ще се отправят на шествие до злополучното кръстовище.

Хората са категорични, че ще продължат да бъдат постоянни в протестите си и исканията си.

Множество близки и приятели на семейството, както и съученици на Филип дойдоха на мястото въпреки почивния ден и донесоха цветя. Те искат строги санкции за шофьорие, които карат пияни или след употреба на наркотини вещства.

Междувременно от МВР обявиха, че през последното денонощие са хванали 17 водачи, които са шофирали след употреба на алкохол, и 12 дрогирани. Тежките катастрофи за този период са 22, а пострадалите – 26.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари