Футболистка свидетелства срещу Рубиалес

4 ян. 2024, 12:35
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Испанската футболиста Джени Хермозо свидетелства във Върховния съд в Мадрид срещу бившия шеф на футболната федерация Луис Рубиалес. Причината е съдебното дело за сексуално нападение, което тя заведе, след като Рубиалес я целува по устата без нейно съгласие при победата на отбора в Световната купа по футбол за жени през миналото лято.

Хермозо свидетелства при затворени врати пред съдия, който ще прегледа доказателствата, включително записите от камерите на телевизиите и ще реши дали са достатъчни, за да се премине към съд.

33-годишната голмайсторка предяви обвинения за сексуално нападение през септември, казвайки, че не е дала съгласието си за тази целувка и се е почувствала „уязвена и жертва на агресия“.

Рубиалес отрече това и твърди, че целувката е била „спонтанна, взаимна и със съгласие.“ Въпреки това, под натиск от отбора, той подаде оставка няколко седмици след края на Шампионата, а случаят предизвика широко обществено недоволство, защото извади на бял свят и други случаи, в които мъже с власт налагат интимни отношения.

ФИФА забрани на Рубиалес да заема длъжности, свързани с федерацията за период от три години, а ако обвиненията се потвърдят от съда, го очаква затвор между една и три години.

Прокурорът по делото каза, че Хермозо и нейните близки за били пристискани от Рубиалес и приближените му да кажат, че това, което се е случило е било „оправдани и одобрено“.

На Рубиалес още през септември е издадена ограничителна заповед относно Хермозо.

Източник: АP News

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари