Главсекът на МВР: Знаехме два дни предварително, че Божков се прибира

31 авг. 2023, 14:15
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Във вътрешното министерство е постъпила информация за прибирането на бизнесмена Васил Божков два дни преди той да кацне на летище София. Това обяви главният секретар МВР Петър Тодоров, който подаде оставка вчера.

По думите му информацията сочила, че бизнесменът, който прекара три години в Дубай, си идва у нас доброволно на 23 август. И действително такова пъруване имаше миналият петък.

Пред БНР Петър Тодоров обясни, че единственото, което се знаело във ведомството е, че Васил Божков се връща доброволно и не е екстрадиран.

Главният секретар на МВР обясни, че първоначално министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изявил желание да работят заедно, но след това поискал оставката му.

Това се е случило след встъпването в длъжност на Стоянов. Тогава в кабинета му пристигнал партиен лидер, след което позицията на вътрешния министър се е променила. След това Тодоров бил повикан от МВР министъра и бил зададен въпроса кога ще си подаде оставката, защото имало напрежение около фигурата на главния секретар. Тодоров се учудил от променилата се позиция на вътрешния министър и го попитал в какво се изразявало напрежението, но не получил отговор.

Тодоров посочи още, че мигрантските центрове в страната преизпълнили капацитета си с близо 45%. Той коментира, че натискът е огромен и ескалира в последните два дни.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари