Излекуваха куче, страдащо от алкохолна зависимост във Великобритания

10 апр. 2023, 10:18
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Любопитен случай от Великобритания. Излекуваха куче, страдащо от алкохолна зависимост. Специалистите съобщават, че за първи път се сблъскват с подобен случай в страната. Става въпрос за лабрадор на две години, чието име е Коко. Той е постъпил в животински приют в Плимптън заедно с друго куче.

Оказва се, че собственикът на кучетата е починал и те се нуждаели от спешна намеса от ветеринар, тъй като получавали гърчове. Служители потвърдиха опасенията, че и двете животни са пристрастени към алкохолни напитки, защото са имали достъп до такива за дълъг период от време.

Кучетата са подложени на няколко терапии, но за съжаление другото куче е загинало. След проведеното лечение Коко е успял да пребори. Лекарите съобщиха, че животното за кратко е било в изкуствена кома, с цел предотвратяване на гърчове. Ветеринарите споделят, че когато са пристигнали и двете кучета се намирали в крайно лошо състояние и по тази причина се е наложила незабавна лекарска намеса, за да се овладее тяхното специфично състояние.

Кучето Коко се е бил в тежко състояние няколко денонощия, но за щастие развръзката е щастлива. Към момента животното не приема никакви медикаменти и поведението му е нормално. Въпреки това състоянието му продължава да се следи отблизо. Лекарите са надяват, че той много скоро ще намери своя любящ дом.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари