Мъжът, убил баба си в село Браниполе, се изправя пред съда

3 апр. 2023, 13:08
,
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Пловдивската прокуратура започва делото срещу Христо Сираков, който причини смъртта на баба си по особено жесток начин. Той получи обвинения по този случай, състоял се на 30.07.2022 г. в с. Браниполе. Мъжът е убил възрастната си баба на 84 години в общата им фамилна къща. Властите подчертават жестокостта на убийството.

Проведено е обстойно разследване, по време на което е констатирано, че убиецът е бил под въздействието на наркотични вещества и често е бил пиян, вследствие на което е тормозил семейството си и е проявявал агресия към тях. От доказателствата става ясно, че на 29.07.22 година Сираков е бил пиян и дрогиран, след което рано сутринта се прибира у дома. В този дом той е съжителствал с баба си, която преди е работила като учителка.

Изведнъж мъжът е изпаднал в агресивен период и е започнал да удря жертвата с остър предмет. Установено е, че в имота е била и майката на агресора, която е била в инвалидна количка и не е успяла да предотврати трагедията. Непосредствено след жестокото деяние, Сираков е подал сигнал в полицията и е потвърдил за извършеното деяние. На място са пристигнали полицейски екипи.

В хода на разследването внукът е направил пълни самопризнания, според които е удрял много пъти възрастната жена с чук. Самият той е пожелал да остане арестуван. Инцидентът се е случил в гумаджийницата на неговия починал баща, която е локализирана в двора на имота. Органите на реда ще насрочат дата за предстоящото заседание.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари