Румен Радев: Нуждаем се час по-скоро от работещ парламент

4 апр. 2023, 14:54
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Румен Радев призова депутатите да не губят ценно време и час по-скоро да сформира редовен действащ кабинет, защото България няма повече време за губене след всички неуспешни избори до този момент. По думите му страната ни трябва да има здрав кабинет, който да се погрижи да възстанови законодателната система и по този начин да се намери изход от дълбоката политическа криза. Главната цел е да бъдат начертани конкретни приоритети, които да се спазват, но за целта е нужно да бъде излъчено правителство.

Президентът подчерта, че всички изговорени цели трябва да бъдат приложени в действие. Когато Централната избирателна комисия публикува състава на НС, тогава ще бъде издаден указът за неговото свикване в най-скоро време. Преди това да се случи е редно всички закони и стъпки да се спазят стриктно. Той допълни, че на първо място трябва да се приеме бюджетът, както и проектозаконите на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Държавният лидер апелира отново да бъдат загърбени всички кавги и противоречия и така да се сформира успешната формула за сформирането на кабинет. Според Радев е от изключително значение партиите да се върнат назад и да извлекат необходимата поука, за да се разрешат едни от най-важните проблеми в държавата, които стоят на дневен ред.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари