Може ли Кремъл да ни шпионира с антивирусната програма на компютъра ни

21 юни 2024, 11:36
Eugene Kaspersky
 Автор: AleksM
Прочетена:

Според Белия Дом „Русия демонстрира, че има способността и намерението да експлоатира руски компании като Kaspersky, за да събира и използва личната информация на американците“, предупреждава Вашингтон.

Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви в четвъртък, че планира да забрани продажбата на руската антивирусна компания Kaspersky на своя територия, поради връзките на компанията с Кремъл, предадоха американски медии.

„Русия демонстрира, че има способността и намерението да експлоатира руски компании като Kaspersky, за да събира и използва личната информация на американците“, каза Раймондо в разговора.

Министерството на търговията на САЩ ще уведоми Kaspersky за решението си скоро. Това би добавило компанията за киберсигурност към списъка на субектите, на които е забранено да продават своите продукти или услуги, под собствената си марка или деривати, в Съединените щати.

Американските медии по-рано съобщиха, че Касперски е участвал в присвояването на хакерски инструменти, от служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ, които се оказаха в ръцете на руското правителство.

Касперски заяви, че е частна компания без връзки с Кремъл и, че това е било инцидент.

 

Източник :La Razon

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари