Нападателят с макетното ножче от Стара Загора задържан два пъти за телесни повреди

30 юли 2023, 16:42
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Мъжът, който наряза приятелката си с макетно ножче, не се провинява за първи път. Той е задържан два пъти за причиняване на телесни повреди. Това съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата в Стара Загора. Първият арест е бил през 2019 година, а вторият – през 2022-ра.

За първото си провинение Георги Николаев е получил административно наказание, а за второто – пробация.

Нападението над 18-годишното момиче е извършено в период на пробация.  Преди него той изпратил две съобщения на жертвата си, които гласят: „Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“.  Позицията на Районната прокуратура е, че в случая става въпрос за средна телесна повреда, придружена с много наранявания и изпадане в безсъзнание, обясни районният прокурор Таня Димитрова.

Окръжният прокурор Дичо Атанасов обясни, че по делото се е работило непрекъснато и са събрани множество доказателства. Той е категоричен – държавното обвинение иска справедлива присъда и гарантира, че то ще си свърши работата. Атанасов обяви, че от един месец се работи по случая.

Директорът на полицията в Стара Загора Лазар Христов съобщи, че в събота пострадалата е отишла в Първо РПУ и заявила, че е получавала заплахи от обвиняемия Георги Николаев. Станало ясно, че те са извършени между март и юни.

След това Николаев е обявен за общодържавно издирване, след като не е бил открит на адреса си. Около 8 часа той е забелязан да напуска Стара Загора. Малко по-късно той е задържан на изхода на града. Ще бъде проведена среща с кмета на Стара Загора и представители на охранителния бизнес.

Районният прокурор Таня Димитрова е провела среща с майката на пострадалата и увери, че ше се предяви обвинение, което съответства на тежестта на престъплението.

Ще бъде направен психологически портрет на Николаев, както и ще бъдат разпитани още свидетели, които трябва да докажат дали момичето е изпаднало в безсъзнание.

Самото престъпление е извършено на 26 юни вечерта. Около 23.30 часа 62-годишна съседка на момичето подала сигнал,  че то е поискало помощ от нея.  Било е с множество наранявания и обилно кръвотечение. Настанено е в болница, като не е имало опасност за живота.

Ще бъде назначена петорна съдебномедицинска експертиза. Наблюдаващият прокурор Жанета Недкова обясни, че в случая става дума за няколко телесни повреди, които предстои да се докажат. Извършителят го грози затвор до 10 години. Спрямо обвиняемия е започнало ново досъдебно производство за закана за убийство.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари