Обявиха за неучебен днешния ден в пловдивските училища

31 мар. 2023, 12:52
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Днешният ден беше обявен за неучебен за всички училища на територията на Пловдив. Причината – масовите заплахи по имейл за поставени взривни устройства, които не стихват и днес. Кметът на града взе това решение с оглед на безопасността на всички служители и ученици.

По този начин секциите за изборите ще могат да бъдат приготвени на спокойствие, без излишно напрежение. Заповедта беше издадена още рано сутринта и беше разпратена до всички ръководства на училищата. Учениците и техните родители се опасяват за сигурността за децата си и по тази причина кметът прецени, че ще бъде избегнато напрежението.

Властите се притесняват за положението, в което се озовават учениците, особено по-малките сред тях, които все още не осъзнават какво се случва и защо постоянно учебните им часове са прекъснати. Обявяването на неучебния ден причини някои затруднения за родителите, които работят, тъй като се наложи да променят графика си според създалата се ситуация и да си вземат почивен ден.

От общината обявиха, че изборният ден няма да бъде засегнат по никакъв начин и подготовката ще протече както досега. Очаква се машините да бъдат доставени навреме. На 1 април всички училища ще отворят врати, за да бъдат комплектовани секциите със списъците, както и всички хартиени бюлетини и машини.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари