Иван Демерджиев: МВР ще направи всичко възможно хората да гласуват без да има опасност

30 мар. 2023, 21:01
,
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Полицията ще се постарае да направи всичко по силите си, за да се проведе един спокоен изборен ден, без да има опасност. По този начин вътрешният министър Иван Демерджиев се изказа по повод предстоящите парламентарни избори в неделя и сигналите за бомби в училищата през последните дни. Припомняме, че всички сигнали са проверявани от органите на реда.

Той допълни, че към настоящия момент няма реална заплаха, но въпреки това полицията е на крак и следи отблизо ситуацията. Демерджиев призова всички хора да гласуват без притеснение и увери, че няма да се стигне до паника и безредици. По актуални данни се касае за хакерска атака от Русия, но случаят продължава да се разследва.

Миниистърът обяви, че страната е взела съответните мерки, за да освободи от отговорност ръководството и директорите на учебните заведения. При евентуална опасност властите ще подадат необходимия сигнал и ще се действа незабавно.

Полицията арестува трима души по обвинения за фалшиви сигнали за взривни устройства, като сред тях има и лица, ненавършили осемнадесетгодишна възраст и които нямат общо с каналите, които изпращат заплашителните имейли.

Демерджиев направи уточнение, че МВР не са разследвали арестувания български гражданин, заподозрян в участие в тероризъм в Белгия, тъй като той напуска България още през 2016 година.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари