Разследват Онлифенс за допускане на малолетни до съдържанието

2 май 2024, 15:28
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Според регулатора по комуникации във Великобритания, платформата за възрастни, Онлифенс, допуска малолетни до съдържанието си, поради пропуски в проверката за възраст.

„Имаме причини да смятаме, че платформата не въвежда мерки за проверка на възрастта, така че те да предпазят малолетните и непълнолетните от порнографски материали.“ се казва в изявление.

Разследването включва и дали Онлифенс не успява да „предостави изчерпателна и точна информация“, когато регулаторът е потърсил такава от компанията.

При създаване на акаунт в платформата, се сканират лицата на потребителите, като софтуер би трябвало да определи възрастта. Ако автоматичното сканиране не определи, че потребителят е над 18 г., те трябва да предоставят доказателство, като шофьорска книжка или лична карта.

Според платформата, наскоро е имало технически проблем, който може да е повлиял проверката за възраст, но регулаторът е уведомен навреме и се работи, за да се приложат най-добри практики по отношение на безопасността онлайн.

Според новата регулация във Великобритания, платформи като Онлифенс и ТикТок трябва да прилагат строги правила за достъп, за да предпазят потребителите от зловредно съдържание. Регулацията още не е изцяло въведена, но когато това стане, ще може да се налагат глоби на компании, които нарушат правилата в размер на до 10 % от общата годишна печалба на съответната компания.

Източник: Reuters

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари