Съветникът на министъра на отбраната Мустафа Емин подаде оставка след скандала в „Пирогов“

5 сеп. 2023, 22:33
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Станалият скандално известен съветник на военния министър Мустафа Емин е подал оставка. Решението му е дошло седмица след скандала, който той вдигна в най-голямата спешна болница у нас – „Пирогов“.

За случая стана ясно от публикация в социалната мрежа на медицинска сестра от института.

В свой пост отново в социалната мрежа Емин обяснява, че предприема тази стъпка, за да спре атаките срещу министъра на отбраната Тодор Тагарев и към правителството. Но е категоричен, че ще потърси правата си в съда, къдто ще поиска да защито името и достойството си, като докаже каква е истината за случилото се.

Съветникът на военния министър обяви, че ще замраси и участието си в националния съвет на „Да, България“. От формацията също започнаха своя проверка по случая. Емин нарече случващото се информационна атака срещу него.

Според информацията на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров, мъжъ не е проявявал физическа агресия спрямо персонала, а само словесни. Той е прекъсвал и работата им. А военният министър Тодор Тагарев поиска проверка за случката, за да може да предприеме действия срещу Емин.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари