Спецакция срещу автоджамбазите, арестуваха 11 души

17 юли 2023, 23:30
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:
11 души са задържани при специализирана полицейска акция срещу крадците на автомобили. Тя се е провела н територията на четири области – Стара Загора, Бургас, Сливен и Пловдив, съобщиха от МВР.

В Сливен са арестувани шестима души, докато разкоплектоват леки коли в депо, което е било скрито в селскостопанска сграда. Малко по-рано в „Слънчев бряг“ е откраднато возило „Нисан Инфинити“. Докато текъл ареста на шестимата в Сливен, в хотел в курорта са задържани още трима души. За тях има данни, че именно те са откраднали колата. В хода да последвалите действия на органите на реда у тримата е намерена специализирана техника. Тя е била използвана за кражбата.

Другите двама задържани са били заети с логистиката при извършване на криминалните действия.

По информация на главен инспектор Свилен Трифонов, началник на сектора, свързан с престъпления относно автомобили към Националната полиция, бандата е действала на територията н цялата страна от едва месец.

По данни на МВР автомобилите са били скривани в депото край Сливен, след като били задигани. Там били разкомплектовани. После частите им били продавани. Най-често „в лапите“ на автоджамбазите попадали среден клас автомобили. При проверка е установено, че в депото има четири автомобила – три „Нисан“-а, и откраднатото возило от „Слънчев бряг“.

Събраните от МВР данни за дейността на бандата вече са предадени на прокуратурите в Бургас и Сливен, откъдето са образували досъдебни производства. Разследващите полицаи продължават работата си по случая. Търсят се още коли, чиито части са продавани и установени.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари