Украйна атакува Русия с дронове с голям обхват

20 апр. 2024, 17:09
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Украйна атакува осем локации в Русия, включително депо за гориво и три подстанции.

Атаката е потвърдена от Министерството на отбраната на Русия, както и от Украйна.

Въпреки неуспехите на фронта, украинките атаки с дронове на територията на Русия зачестяват, а целите са свързани с петролна и енергийна инфраструктура.

„Поне три електрически подстанции и склад за гориво са ударени и има пожари.“ каза украински източник. Според него, тези съоръжения са подпомагали руското военно производство.

Руското министерство на отбраната каза, че са свалени 50 украински дрона, включително 26 над района на Белгород, граничещ с окупираните от Русия украински територии, 10 в района на Брянск, осем в Курск, два в Тула и по един в Смоленск, Рязан, Калуга и Москва.

Губернаторът на Белгород каза, че има двама загинали в резултат на атаката.

Губернаторът на руския западен регион Смоленкс, каза, че дроновете са атакували депо за гориво.

„Като резултата от работата на въздушната отбрана, дроновете са свалени. Поради падащите отломки обаче, резервоар с гориво както и петролни лубриканти са се запалили.“

За миналата година, Украйна е атакувана с 1200 ракети, повече от 1500 дрона и 8500 управляеми ракети, в условията на забавена помощ от страна на партньорите.

В ситуация, в която Украйна не може да задоволи нуждата си от боеприпаси без помощ, Киев се фокусира върху разработката на дронове с голям обхват и изглежда стратегията има успех.

Източник: Reuters

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари