В Сърбия простреляха полицай с арбалет, подозират терористичен акт

1 юли 2024, 18:01
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Полицейски служител в посолството на Израел в сръбската столица Белград е нападнат и прострелян със стрела във врата, в атака, вероятно терористичен акт. Той е застрелял нападателя, след което е откаран в болница, за да бъде премахната стрелата.

Вътрешният министър на Сърбия, Ивица Дачич, каза , че инцидентът „без съмнение е терористична атака“ и добави, че са задържани няколко души, свързани с нея.

Според него, неизвестен извършител, чиято самоличност се установява е прострелял полицая с арбалет, който е извадил от чанта. След като полицаят стреля по него, нападателят умира.

Дачич още каза, че инцидентът се свързва с личности, които са известни на полицията и са членове на радикално ислямистко движение.

Говорител на израелското Министерство на външните работи също нарече инцидента „опит за терористична атака“, макар да няма други ранени.

Външният министър на Израел, Израел Катц, благодари на сръбското правителство за подкрепата и пожела на ранения полицай бързо оздравяване.

„Тероризмът не може да се толерира.“ Написа Катз в Екс.

В светлината на продължаваща война в ивицата Газа, и други, свързани с Израел институции в Европа са с повишено внимание, а много европейски страни увеличиха мерките, свързани със защитата на еврейски организации, включително и синагоги.

Източник: CNN

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари