Арестуваха съучастник в телефонна измама

28 мар. 2023, 13:34
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Криминалисти арестуваха жена, участвала в поредната измама по телефона. Полицията е стартирала работа по този случай още на 6 март, когато е подаден сигнал за жена на 88 години от Шумен, станала жертва на телефонни измамници.

На телефона на възрастната дама е позвънил неизвестен мъж, който представил себе си за ортопед. Той започнал да обяснява, че дъщерята на измамената жена е получила тежки травми и е нужна незабавна оперативна намеси, за да ѝ  бъдат поставени протези. Притеснената жена първоначално не се усъмнила в казаното и не след дълго е изхвърлила 6 000 лева през балкона. За измамата е разбрала, след като дъщеря ѝ се е върнала у дома скоро.

Органите на реда са се задействали и са предприели съответните действия по издирването на извършителите. На 27 март е установена самоличността на съучастничка в измамата – жена на 36 години, която всъщност е прибрала сумата от възрастната жена. Според нейните показания тя е получила работата в Интернет, тъй като си е търсила спешно работа. Поръчителят е мъж, който е позвънил на жената, за да и даде инструкции и добавил, че тази работа не е дългосрочна.

По първоначална информация жената е трябвало да практикува куриерски услуги и да пренася пари. Властите напомнят, че съучастниците в подобен вид измами също подлежат на съответните санкции. Предстои да бъде сформирано обвинение.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари