Бойко Борисов с първа пресконференция на ГЕРБ-СДС след парламентарните избори

5 апр. 2023, 12:41
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Бойко Борисов направи първата официална пресконференция на партия ГЕРБ-СДС, след като два дни той и съпартийниците му избраха да запазят мълчание. Той категорично обяви, че при всички случаи ще е депутат и самият той ще преговаря за сформиране на правителство.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че това е поредният път, в който опонентите му са били победени и в момента на всяка цена е необходимо да се излъчи редовен кабинет, дори ако това означава всички партии да загубят. Според него е важно народът да спечели и да е спокоен, тъй като провеждането на избори вече не представлява добра опция за България. По думите му всички партии ще получат покана за преговори за бъдещото 49-о Народно събрание, по време на които предстои да бъдат изяснени условия и приоритети на кабинета.

Борисов смята, че най-ефективното управление би могло да се получи между големите партии. Разговори ще се провеждат само с тези партии, които вземат решение да участват в новия редовен кабинет. В допълнение беше пояснено, че без наличието на редовно правителство, ГЕРБ не би подкрепил какъвто и да било проектобюджет.

На последно място Борисов направи коментар на постигнатите положителни резултати на „Възраждане“, като увери, че постижението им няма да бъде омаловажавано в никакъв случай.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари