ФСБ: Западът и Украйна са виновни за атаката

27 мар. 2024, 12:38
, , ,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Въпреки че „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката над концертна зала „Крокус“, при и която загинаха 139 души и пусна записи от мястото, руското ФСБ обвинява САЩ, Великобритания и Украйна.

Без да предостави доказателства за това твърдение, Александър Боратников, директор на ФСБ – службата за вътрешна сигурност на Русия, свърза атаката с Украйна, въпреки че според него, извършителите са „радикални ислямисти.“

Ислямска държава обяви, че те са извършили атаката, а САЩ и Американското посолство в Русия са предупредили за възможни терористични атаки. След атаката и френското разузнаване обяви, че според събраните данни, „Ислямска държава“ е извършителят. Въпреки това, президентът Путин настоява за украинска връзка.

Боратников дори каза, че западни шпионски агенции може да са свързани и потвърди, че САЩ са ги предупредили за възможна атака.

„Вярваме, че радикални ислямисти са подготвили това действие, а западни специални служби са помогнали да украинските специални служби да извършат част от него.“ каза директорът на ФСБ, без да дава повече подробности или доказателства за това твърдение.

Той повтори и твърденията на Путин, че четиримата извършители са се опитали да избягат в Украйна, макар Русия да контролира източните части на страната, където е международно призната граница на Украйна.

Източник: Euronews

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари