Гинес разследва рекорда „Най-възрастно куче“ за измама

17 ян. 2024, 12:28
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

През миналата година, Световните рекорди на Гинес присъди титлата „най-възрастно куче“ на кучето Боби, живеещо в Португалия. Боби умира през октомври, на официална възраст от 31 години и 165 дни. Той е от порода Rafeiro do Alentejo, която е със средна продължителност на живота 12 до 14 години.

Валидността на възрастта на Боби е доказана чрез справка от системата за домашни любимци на Португалия.

Сега, поради скептицизъм от страна на много ветеринари, Гинес разследва случая и установява, че според базата данни на Португалия, кучето е било родено през 1992 г., но няма никакви доказателства, които да удостоверяват, че става дума точно за същото куче.

Скептици също забелязват разлика в окраската на кучето на по-стари снимки и има съмнения, че на тях е друго животно от същата порода.

Дани Чеймбърс, член на Кралският колеж на ветеринарите казва, че никой от колегите му не вярва, че Боби е на 31 години.

Боби е прекарал живота си в селце близо до западното крайбрежие на Португалия, а неговият собственик, Леонел Коста, казва в изявление: „ Елити от ветеринарния свят се опитват да убедят хората, че историята за живота на Боби не е истина.“

Той вярва, че те правят това, защото според него, Боби е доживял до такава възраст благодарение на „човешка“ диета и е ял храна за хора, вместо за домашни любимци. Това е против препоръките на повечето ветеринари по света.

„Ако бях казал, че съм хранил Боби с храна за домашни любимци три десетилетия, щеше да бъде друго.“ казва още Кастело.

До смъртта на Боби, рекорда за най-възрастно куче се държи от австралийското куче Блуи, което е починало през 1939 г. на възраст 29 години.

Източник: AP News

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари