Град в Колумбия забранява проституцията

2 апр. 2024, 12:55
, ,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Кметът на вторият по големина град в Колумбия, Маделин, забрани проституцията в някои от най-популярните квартали на града за следващите 6 месеца в опит да предпази децата от сексуална експлоатация.

Кметът, Федерико Гутиерес каза, че забраната важи за два квартала с популярни барове и клубове и непрекъснат поток от туристи. Тези места са известни локации за секс-туризъм, а криминалните мрежи се възползват от това, като принуждават непълнолетни да предлагат такива услуги.

„Трябва да си върнем контрол над тези зони.“ каза кметът по време на пресконференция. „Важно е да предпазим общността.“

Проституцията е законна в Колумбия, когато включва възрастни хора, дали съгласието си за това. Местните власти обаче могат да налагат забрани в районите, които управляват, ако секс-услугите се превърнат в опасност за обществения ред

Забраната в Маделин идва само няколко дни след като американец беше открит в хотелска стая в две местни момичета на 12 и 13 години. Той беше арестуван за 12 часа, след което е освободен, докато полицията разследва случая и се прибира обратно в САЩ.

„Тъжно е колко много хора смятат, че могат да дойдат до Маделин и да правят каквото си искат.“ каза кмета по време на пресконференцията.

Маделин е с 3 милиона жители и д става все по-популярна дестинация сред туристите заради умерения климат и ниските цени, което пък увеличава търсенето на секс услуги. Такива се предлагат по „класическия“ начин –директно на улицата, но и през различни приложения, като неведнъж онлайн уговорките довеждат до измама и насилие – вместо секс услуга, туристите са отвлечени, дрогирани и обирани от местния криминален контингент.

Източник: AP News

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари