Ким Чен Ун подкара танк, призова страната да се готви за война

14 мар. 2024, 12:35
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се присъедини към учение на войските и подкара нов модел танк. Той призова хората да вложат повече усилия в подготовката за война.

Северна Корея е на едно от последните места по брутен вътрешен продукт в света.

Това учение изглежда е отговор на годишните учения, провеждани от Южна Корея съвместно със САЩ, които през погледа на Ким изглеждат като подготовка за инвазия.

Сега, корейският лидер инспектира способностите на войската си и нарече новия танк „най-мощния в света“.

Министерството на отбраната на Северна Корея по-рано обеща достоен отговор на ученията на съседите си, а Ким взима участие в тях, както е правил и преди.

От 2022 г. насам, Северна Корея ускорява тестването на нови оръжия, с цел модернизация на армията и увеличаване на ядрения си капацитет, а според американски анализатори, техни ракети са използвани от Русия в атаките по украински градове през последните месеци.

Според експерти, Ким се опитва да подобри и увлечи арсенала си, за да притисне САЩ да отменят някои от международните санкции срещу режима, а призивите за война и военна конфронтация със САЩ и Южна Корея ще се засилят в следващите месеци, поради наближаващите избори и в двете страни.

Източник: AP News

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари