„Луфтханза“ спря полетите до Иран

11 апр. 2024, 15:24
, , ,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Немската авиолиния „Луфтханза“ спря полетите до иранската столица Техеран поне до 13 април, във връзка с притесненията за ирански удари, в резултат от предполагаема израелска атака над иранското посолство в Дамаск.

Иранска новинарска агенция обяви, че въздушното пространство над Техеран е затворено за военни учения, но по-късно премахна съобщението и отрече да е имало такава новина.

Целият регион е в очакване на атака от страна на Иран от 1 април насам, когато израелски самолети предполагаемо бомбардират иранското посолство в Сирия.

„Луфтханза“ и дъщерната ѝ компания, „Австрийски авиолинии“ са единствените две западни компании, които осъществяват полети до Техеран, като „Австрийски авиолинии“ смята да продължи да извършва полети до там, но ще промени разписанието, за да не се налага на екипажите да остават през нощта в столицата.

През иранското въздушно пространство преминават и международни полети към и от Северна Америка, като авиокомпаниите, които ги осъществяват засега нямат намерение да променят разписанията си.

Иранският върховен лидер, аятолах Али Каменеи каза, че Израел „трябва да бъде и ще бъде наказан“ заради ударите, които убиха 7 членове на Иранската революционна гвардия.

Израел засега не потвърждава официално, че ударите са техни, но Пентагонът смята така.

Източник: Reuters

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари