Море, приятели и много фестивални гривни е рецептата за незабравимо лято

24 май 2024, 9:23
people with raised hands at a festival
 Автор: AleksM
Прочетена:

Лятото е време за забавления, музика, приятна компания и много емоции. И е идеалното време да се насладим на най-добрите летни събития, които светът може да предложи. Опаковайте багажа, настройте се на вълна за събиране на спомени и фестивални гривни. Със сигурност няма да съжалявате, ако посетите едни от най- добрите летни фестивали в Европа.

Отскочете до Франция, за Деня на Бастилията

„Le 14 juillet“ (14 юли) е национален празник на Франция. Известен е като Ден на Бастилията, защото 14 юли е денят, в който Бастилията, затвор и крепост, е превзета от бунтовници по време на Френската революция. В наши дни Шанз Елизе в Париж е мястото, където се провежда военен парад всяка година на 14 юли. Париж също е домакин на безплатни концерти и много фестивали. Между парада и фойерверките можете да посетите Лувъра безплатно. Ако не сте в Париж, не се притеснявайте, Денят на Бастилията е сред най-добрите летни национални тържества, защото градовете във Франция са домакини на свои собствени паради.

Изживейте литературния фестивал Bloomsday в Дъблин

За по-литературен поглед върху най-добрите летни фестивали се отправете към Дъблин, Ирландия. Всяка година на 16 юни хората в цялата столица на Ирландия празнуват Блумсдей. В чест на ирландския писател Джеймс Джойс и главния герой Леополд Блум, от неговия роман „Одисей“ от 1922 г. Събитията в романа се развиват на 16 юни 1904 г., оттук и датата за Bloomsday. Посетителите на литературния празник могат да присъстват на четения, представления и обиколка на кръчми, свързани с творчеството на Джойс.

Festival delle Sagre , Италия

Италия е известна с прекрасната си храна, а „Festival delle Sagre“ или Фестивал на фестивалите ще ви потопи в италианската кухня. Различни области на Италия са домакини на свой собствен Festival delle Sagre.

Град Асти е дом на най-известните. Официалната дата за събитието на Асти е втората неделя на септември. По време на този фестивал местните производители се събират, за да създадат най-големия ресторант на открито в страната. Предлаганите ястия се основават на най-доброто от кулинарните традиции на региона. В допълнение към храненето, има и парад в неделя сутрин.

Festa dos Tabuleiros, Португалия

Фестивалът на подносите е уникален, летен фестивал, който се провежда в Томар, Португалия. Случва се само веднъж на четири години. Последният беше проведен през юли 2023 г., така че следващият ще бъде чак през 2027 г.

По време на събитието момичетата носят шапки, от купчини хляб. Те дефилират из града, придружени от мъже, които им помагат, ако подносите станат прекалено тежки. Фестивалът включва и красиви ръчно изработени хартиени цветя, хартиени гривни и парад с по-малки деца, носещи собствени тави ,художествени изложби и концерти.

La Noche de San Juan, Испания

Начинът, по който хората в Испания празнуват вечерта на Свети Йоан в нощта на 23 юни, го прави един от най-добрите летни фестивали. Преди 23 юни хората създават художествени фигури от картон и дърво. В навечерието на Свети Йоан тези фигури служат като гориво за огньове по испанските плажове. Исторически огньовете са създадени, за да предпазват от злото. Днес някои хора ги прескачат в ритуал за късмет.
След полунощ хората могат да влизат в морето, за късмет. Плуването трябва да повиши плодовитостта на жените. Най-големият празник на Свети Йоан се провежда в град Аликанте, където празникът продължава няколко дни.

Фестивалът Сан Фермин, Испания

Всяко лято местните жители и туристите се събират в испанските градове, за да гледат или участват в бягането с биковете, по отцепени улици. Памплона е домакин на най-известното бягане с бикове по време на фестивала Сан Фермин. Всяка сутрин от 7 до 14 юли шест бика, се пускат по улиците на Памплона. Освен бягане с бикове, фестивалът предлага различни паради, спортни състезания и малки пазари, от които много туристи си взимат текстилни гривни с бик или испанското знаме, за спомен. Ако не можете да стигнете до Памплона, Куелар и Сан Себастиан де лос Рейес организират свои собствени бягания с бикове, в края на август.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари