Най-големият круизен кораб на света пое на първото си пътуване

28 ян. 2024, 12:53
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Най-новият кораб на компанията Royal Caribbean – 365 метровият Icon of the Seа пое на първото си пътуване от Маями до Карибите.

Построен във Финландия с цена 2 милиарда долара, корабът прекоси Атлантика и акостира в Маями на 10 януари, а на 23 януари беше „кръстен“ и то не от кого да е, а от аржентинската футболна звезда Лионел Меси.

Това е официално най-големият круизен кораб на света, малко по-голям от предишния рекордьор, Wonder of the Sea, на същата компания.

Icon of the Seas може да приеме 7600 души гости и около 2300 персонал и прилича повече на курорт, отколкото на плавателен съд. Гостите ще се насладят на огромен аквапарк с шест водни пързалки, най-големият басейн, намиращ се на кораб и най-голямата арена, предвидена за разнообразни активности.

На борда са също и около 50 комици и музиканти, както и театрална трупа, които ще забавляват гостите.

Това е първият кораб в света, който се захранва с течен природен газ и е с 24 % по-енергийно ефективен, отколкото се изисква за такъв клас кораб. Според експерти, изборът на гориво не е много добра идея, защото природният газ отделя метан, който, макар да е по-малко от вглеродния диоксид, задържа до 80 пъти повече топлина от него в първите 20 години след емитирането.

Icon of the Seas обаче има и други начини да намали замърсяването и емисиите. Около 93 % от водата, която се използва е получена чрез обратна осмоза, част от отпадъците се ползват за генериране на енергия, а цялостната конструкция е направена така, че да бъде по-енергийно ефективна.

Icon of the Seas предизвиква интереса както на семейства с деца, така и на хора, които пътуват без деца. Според някои почитатели на този тип ваканции, това е исторически момент за бранша, а Royal Caribbean вече строи следващият кораб от този клас.

Най-големият круизен кораб има 8 различни „квартали“ на 20-те си палуби, и в зависимост какъв вид ваканция търсите, са предвидени места за семейства с деца и цял квартал за възрастни, които пътуват сами и предпочитат по-шумна парти обстановка. Цените започват от 3600 долара за каюта за двама души за седмица. 40 ресторанта и множество барове пък ще направят почивката уникално изживяване.

Според компанията, целта на този кораб не е да се конкурира с другите круизни кораби, а да даде алтернатива на всички, които избират за почивката си курорт на сушата.

Източник: CNN

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари