Нов вид наркотик се разпространява у нас

21 апр. 2023, 21:45
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Нов вид наркотик все по-осезаемо започва да се налага у нас. Информацията предадоха от полицията. В последно време органите на реда са извършили проверки на над 1000 обекта и междувременно са стартирали тринадесет разследвания.

Към момента е констатирано, че най-много от наркотичното вещество има на територията на Стара Загора. В град Смолян веществата се продават в хранителни магазини, които се намират в близост до учебни заведения и гимназии. Един от собствениците обяснява, че не е знаел предназначението на наркотиците, тъй като при тяхното закупуване той е разбрал, че действат успокоително и нямат странични ефекти.

Разследването е в ход. Властите са повече от категорични, че въпросното вещество представлява реална заплаха за подрастващите. Експертите обясняват, че хексо бите тетрахидроканабинолът представлява синтетичен карбинолит. Веществото е изключително популярно в България през последните три месеца.

Полицията предупреждава, че тези аналози на наркотичните вещества се продават често в обекти с ел. цигари. Към момента са били арестувани единадесет души.

Очаквайте допълнителни подробности! 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари