Уволниха журналистка, публикувала фалшиво интервю с Шумахер

22 апр. 2023, 18:20
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Уволниха главния редактор на немско списание Ан Хофман поради конфликт през последната седмица, предизвикан от публикуване на фалшиво интервю с легендарния състезател Михаел Шумахер, което е било генерирано от изкуствен интелект.

Пилотът не е имал официална изява на публични места след трагичното произшествие, случило се в далечната 2013 година. Към момента близки и роднини на Шумахер не съобщават какво е нговото състояние и дали има подобрение. Според някои медии той е в съзнание, но не комуникира. Преди броени дни неговите близки завиха, че имат намерение да заведат дело срещу въпросното издание, публикувало интервюто.

Шефът на издателстовото Фруке Бианка Полман споделя, че е уволнила от този пост Хофман незабавно и това решение не подлежи на обсъждане. По нейните думи този материал е подвеждащ и не е трябвало изобщо да бъде публикуван и да става обществено достояние, тъй като това е извън етиката на издателството. Хофман е главен редактор на изданието от 2009 година до този момент.

Цякото семейство на Шумахер старателно пази информация за здравето му. Всеизвестен факт е, че за него се полагат пълни медицински грижи в неговия дом край Женева. Съпругата му също участва активно в грижите.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари