Пореден случай на агресия към медицинско лице във врачанска болница

19 мар. 2023, 20:36
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Пореден случай на проявена агресия към медицински служител. Случаят е от Спешния център на многопрофилно болнично заведение във Враца.

Спорът е възникнал, след като родител на осемгодишно дете не е намерил медицинската сестра, която е трябвало да бъде на регистратурата. По думите на загрижения баща детето е било с висока температура и той и детето са чакали петнадесет минути, за да им бъде обърнато внимание от персонала на болницата. Афектираният мъж разказа, че е позвънил на звънеца няколко пъти.

След като нямало съответната реакция се е стигнало до конфликта. Тогава бащата удря медицинската сестра. В ефира на bTV пострадалата обяви, че по това време се е грижила за няколко неотложни случая на пациенти и допълни, че детето не е било в тежко състояние, както твърди бащата.

От своя страна бащата не доумява защо рецепционистката не е била на работното си място и споделя, че тя се е държала изключително грубо с него. Той бе категоричен, че в момент на афект е възможно да я е ударил, но не помни точно ситуацията.

Д-р Теодора Генова, лекар, който е бил на смяна по време на инцидента коментира ситуацията. По нейно мнение не е единичен случай регистраторката да помогне на медицинския екип, тъй като тя също се брой за медицински служител. Потърпевшата жена обяви, че ще потърси своите права в съда. Полицията е започнала разследване, тъй като има запис от охранителните камери в болницата.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари