Русия изстреля 31 ракети срещу Киев, всички са свалени

21 мар. 2024, 12:52
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Русия изстреля общо 31 ракети срещу Киев, преди изгрев в четвъртък сутринта. Това е първата руска атака от 44 дни насам, като противовъздушната отбрана на украинската столица успява да свали всички ракети, но са ранени 13 души, а има и поражения по инфраструктурата.

Жителите на Киев се събуждат от силни експлозии около 5 сутринта, като ракетите идват от различни посоки, казват от администрацията на града.

Според украинските сили, Русия е изстреляла две балистични ракети и 29 крилати ракети срещу столицата. Ранени са 9 души, а 11-годишно момиче е болница.

Около 80 души са евакуирани, казва кметът на Киев, Кличко.

Отломките от унищожените ракети предизвикват няколко пожара – поне един апартамент е запален, както и няколко паркирани коли. На места има счупени прозорци и други поражения по сгради и инфраструктура.

Атаката идва след интензивните нападения с дронове срещу района на Белгород и след като няколко руски петролни рафинерии също бяха атакувани.

Руският президент Владимир Путин, който току-що си осигури пети 6-годишен мандат с избори, считани за манипулирани и несвободни, преди ден каза, че ще „отговори някак“ на атаките.

По време на събитие в Кремъл, Путин каза, че Русия „може да отговори по същия начин спрямо цивилната инфраструктура, а и другите обекти от този род, които врагът атакува. Ние имаме наши виждания по въпроса и наши планове. Ще правим каквото сме си начертали.“

Източник: AP News

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари