Заловиха деца, извършвали кражби на леки автомобили в Шумен

26 апр. 2023, 15:09
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Заловиха три деца, извършвали няколко кражби на леки автомобили. Куриозният случай е от град Шумен, информираха от МВР. На 2.04.23 г. е постъпил сигнал за откраднат автомобил от мъж на 45 години, който съобщава, че превозното средство е било паркирано на улица в града.

Притежателят е уточнил, че кражбата се е случила късно вечерта на тази дата, като няколко дни след това автомобилът е открит край жилището му.

Следващият сигнал за подобна кражба е постъпил на 19.04.23 г. от собственик на лека кола на 74 години. Подобно на първата кражба, аятомобилът е намерен след известно време, но със счупено стъкло. Последният сигнал е подаден в нощта срещу 23.04, когато се е състояла поредната кражба.

Полицията е стартирала разследване незабавно, по време на което са установени следите на трима непълнолетни жители на Шумен. След обстойните проверки от страна на униформените виновниците са арестувани. Тримата извършители са признали вината си и са посочили мястото, от което са откраднали автомобилите. Оказва се, че са извършвали кражбите, за да могат да шофират.

Крадците са на 13, 14 и 25-годишна възраст и в хода на разследването са признали изцяло вината си, като са повторили първоначалните си показания. Тримата хулигани са се редували кой да шофира откраднатите леки коли докато горивото в тях не свърши изцяло. Работата по случая все още продължава.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари