Жесток побой в Перник: Мъж беше пребит от свой гост, когото приютил в своя дом

25 апр. 2023, 11:26
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Мъж на 62-годишна възраст постъпи в болнично заведение в Перник с единадесет счупени ребра, след като беше жестоко пребит от мъж, когото е подслонил в своя дом за кратко.

Жертвата Любомир Стойков живее сам. Съседи разказват, че често е злоупотребявал с алкохола, но въпреки това е кротък и добър човек. Преди седем дни той е приютил непознат мъж в своя дом, който казал, че е адвокат в града. Мъжът споделя, че се намриа в тежко положение и се нуждае от помощ. Стойков откликва на молбите му и го взима у дома.

Първоначално гостът е показал добро поведение, но впоследствие е започнал да демонстрира агресивно поведение. Стигнало се до физическо посегателство. По думите на пострадалия, гостът го е пребил няколко пъти. Една от причините за нанесения побой е отказа на Стойков да му дава повече пари.

Виковете на мъжа са стигнали до ушите на негов съсед, който позвънил на сина на пострадалия. Когато синът е пристигнал е заварил баща си в тежко състояние. Агресията от непознатия продължила, след което е извикани полицаи, които са го арестували.

Любомир Стойков има множество наранявания и хематоми и неговото лечение продължава. Получил е кръвоизлив и към момента медиците не се ангажират с прогнози за състоянието му.

Задържаният е в ареста. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. Ако той бъде признат за виновен го очакват до 6 години „лишаване от свобода“.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари